• Cum pot beneficia de serviciile RTS Telecom ?
Pentru a beneficia de serviciile RTS Telecom, internet si/sau televiziune este necesara incheierea unui contract la una dintre casieriile societatii. Documentele necesare incheierii contractului sunt : Cartea de identitate (original si copie) si act de spatiu (original si copie) in cazul in care adresa din cartea de identitate nu corespunde cu adresa unde se doreste instalarea. Detalii suplimentare puteti obtine la casieriile societatii ( din Slobozia, Amara sau Gheorghe Lazar)  sau la telefon 0723/ 735.755  ( vodafone ) – 0769/ 411.494 ( cosmote ).
  • Care este termenul in care pot achita factura?
Factura pentru serviciile contractate se emite la data de 1 ale lunii, pentru luna in curs cu termen de achitare pana in ultima zi a lunii respective.In cazul depasirii acestui termen beneficiati de 15 zile calendaristice de gratie, timp in care serviciile nu sunt suspendate. Dupa aceasta data se trece la deconectarea fizica din reteaua RTS.
  • Cum trebuie sa procedez daca imi schimb placa de retea sau calculatorul?
In cazul in care reinstalati sistemul de operare sau schimbati componente estentiale ale calculatorului  trebuie sa verificati daca placa de retea este instalata si driver-ele sunt instalate corespunzator. In cazul in care adresa MAC (physical address) este modificata trebuie sa contactati departamentul tehnic pentru inregistrarea acestuia.
  • Cum pot sa ma protejez impotriva virusilor?
Cel mai bun mod de a combate virusii este de a instala software-ul anti-virus care scaneaza automat fisierele primite prin e-mail.
Nu deschideti sau descarcati fisiere din surse necunoscute sau de neincredere.
Daca software-ul anti-virus nu face acest lucru in mod automat , este, de asemenea, recomandat sa rulati software-ul cu regularitate pentru a verifica daca au patruns virusi pe calculatorul dvs. prin alte mijloace, cum ar fi discuri infectate.
  • Ce este o adresa IP?
Adresa IP / IP Address (Internet Protocol Address): Acest numar este un numar utilizat in exclusivitate de catre toate echipamentele ce tin de tehnologia informatiei (imprimante, routere, modemuri, calculatoare etc.) ce le permite sa se identifice si sa comunice intre ele intr-o retea de calculatoare.
Exista un standard in comunicatii, denumit Protocol Internet (Internet Protocol / IP). In termeni obisnuiti, este ca si adresa ta de acasa. In cazul in care comanzi ceva prin posta, respectivii trebuie sa stie adresa ta corecta (Adresa IP), orasul in care esti (Network – Reteaua de calculatoare) sau nu vei putea primi produsele comandate. Acelasi lucru este valabil pentru toate echipamentele din Internet. Fara o adresa specifica, informatiile nu pot fi receptionate.
  • Cat timp pot sta online?
Atata timp cat vrei! Nu vei fi niciodata timed out si nu va trebui niciodata sa te deloghezi! Timpul petrecut online este complet nelimitat, fara nici un ban in plus.